Laatste nieuws

coq trail

Op vrijdag 06 oktober namen er maar liefst 25 leerlingen en leerkrachten van het Maerlant Atheneum deel aan de eerste editie van coq trail in De Haan. Een omloop van 10 km doorheen beschermd natuurgebied, openbare gebouwen en tea-rooms. Een omloop waar het accent op de beleving lag, niet op de wedstrijd. Alle deelnmers hebben het parcours voortreffelijk afgelegd! Proficiat! 

Rookvrije klas 2A

Alle leerlingen van 2A van het Maerlant Atheneum afdeling De Haan, ondertekenden het contract om met hun klas rookvrij te blijven! Ondertussen neemt mevr. Gezelle al 14 jaar deel aan de wedstrijd en voelen veel leerlingen zich gesteund om in de toekomst rookvrij te blijven! 

Fotoupload: 

Sportdag

Na een hele week regen en wind, scheen vandaag de zon! Ook de wind was gaan liggen, waardoor de zee niet meer zo woelig was. Allemaal factoren die ervoor zorgden dat het een fantastische sportdag ging worden! En de verwachtingen zijn ruimschoots ingewilligd! Longskate, teambuilding, golfsurfen en raften stonden op het programma in "Surfing Elephant". Maar omdat de condities zo goed waren, hebben de meeste leerlingen het raften van het programma geschrapt en blijven golfsurfen. Een geslaagde dag in Wenduine!

Fotoupload: 

1 september!

Een kleine groep dit schooljaar, maar wel allemaal even enthousiast! We hebben de eerste schooldag ingezet met een gezellig ontbijt voor de leerlingen én hun ouders.

Na de pauze begonnen we aan onze papierberg, waar we natuurlijk niet onderuit kunnen.
Een zeer groot teambuildingsspel zorgde ervoor dat alle leerlingen elkaar heel snel leerden kennen. De dag eindigden we met het overlopen van afspraken en regels. Iedereen wist nu wat er hen maandag te wachten stond. Een geslaagd begin van het schooljaar!

Fotoupload: 

Met zijn allen naar Limerté!

De leerlingen van De Haan zijn vandaag, 8 mei, vertrokken op GWP (Geïntegreerde Werk Periode) naar Limerté. Een goed gevuld programma met voor elk wat wils: genieten van de natuur, stevige wandelingen, geschiedenis van enkele dorpen, ... . Daarnaast is amusement, samenwerken en samenzijn, leerstof verwerken, ... minstens even belangrijk.

We wensen de leerlingen een prettige week toe! 

Fotoupload: 

Biologische geitenboerderij

Op 13 maart bezochten de leerlingen van 1A (afdeling Einstein) de biologische geitenboerderij van Katrien en Renaat Devreese ('t Reigershof) in het kader van de les levensbeschouwing. Ze leerden over de verzorging van de dieren, het proces om biologische geitenkaas te maken en de impact van biologisch voedsel op de mens en zijn omgeving. 

Fotoupload: 

Pagina's